İSMOB'da Geri Sayım Başladı

Avrasya’nın en büyük mobilya fuarı 10-15 Ocak’ta TÜYAP’ta gerçekleşecek

Mobilya sektörü trendlerin son adresi İSMOB’ta buluşacak

İSMOB’TA GERİ SAYIM BAŞLADI

Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip tek özel sektör fuarcılık kuruşu olan TÜYAP Fuarcılık ile Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği’nin (MOSDER) işbirliğinde düzenlenen İstanbul Mobilya Fuarı’nın (İSMOB)10-15 Ocak 2016 tarihlerindeTÜYAP Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek. Türk mobilya sektörü, Avrasya Bölgesi’nin en büyük, dünyanın en önemli mobilya fuarlarından biri olan İSMOB’u heyecanla bekliyor

Türkiye'nin en büyük, dünyanın en önemli üçüncü mobilya fuarı olan İstanbul Mobilya Fuarı(İSMOB), mobilya sektörüne çağ atlatmaya hazırlanıyor. Mobilya alanında Avrasya Bölgesi'nin en büyük, dünyanın en önemli üçüncü fuarı olan İSMOB, 10-15 Ocak 2017 tarihleri arasında TÜYAP'ta 13. kez trendlerin belirlendiği adres olacak.

Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip tek özel sektör fuarcılık kuruluşu TÜYAP’ın Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) işbirliğinde gerçekleştireceği fuar, 14 salon ve 120 bin metrekarelik alanda
1000'den fazla markanın ürünlerini tüketicilerin beğenisine sunacak. İSMOB’da oturma odasından çocuk odasına, yatak odasından ofis mobilyasına kadar 2017'ye damgasını vuracak binlerce yeni ürün ilk kez sergilenecek.

“İSMOB TANITIM ÇALIŞMALARI 1.5 MİLYAR TÜKETİCİYİ KAPSIYOR”
İSMOB'un TÜYAP ile birlikte sadece Türkiye değil dünya mobilya sektörü için çok önemli bir buluşma noktası olduğuna dikkat çeken TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "2016 yılında 12’ncisini düzenlediğimiz fuarda 107 ülkeden 132 bin 476 sektör profesyonelini ağırlayarak önemli bir rekora imza attık. Mobilya sektörünün ve İSMOB'un başarısını bu yıl da artırmak için özellikle tanıtım çalışmalarımıza büyük önem verdik. Dünyanın önde gelen ülkelerindeki ilgili fuar ve makamları ziyaret ederek yakın ilişkiler kurduk” dedi.

Türkiye'nin mobilya sektörünün kalbini oluşturanİSMOB'un yurtdışı tanıtım çalışmalarını 1.5 milyar nüfuslu bir coğrafyada gerçekleştirdiklerine özellikle dikkat çeken Ersözlü, şunları kaydetti: "TÜYAP; Kahire, Sofya, Tahran, Moskova, Tiflis ve Üsküp’te faaliyet gösteren 6 yurt dışı ofisi, Almanya, İtalya, İspanya, Fransa, Çin, Tayvan, Hindistan ve Kore’de bulunan 20’nin üzerinde yurtdışı temsilcilik ağı ile ciddi bir uluslararası bağlantıya sahip. Biz de bu önemli network üzerinden İSMOB’u tanıttık. Çalışmalarımızın temelinde

Türkiye'den 1-3 saatlik uçuş mesafesinde yaklaşık 60 ülkeyi kapsayan bir strateji yatıyor. İSMOB, 10-15 Ocak 2017 tarihlerinde dünya mobilya trendlerinin belirlendiği adres olacak. Bu nedenle yıl boyunca İtalya, Almanya, Rusya, Suudi Arabistan, İran gibi bir çok ülkeye ziyaretlerde bulunduk. Çok başarılı iş ilişkileri geliştirdik. Dolayısıyla bu seneki İSMOB’dan çok umutluyuz”

“İSMOB MOBİLYA SEKTÖRÜ İÇİN ÇOK DEĞERLİ”
İSMOB’un yüzde 10 olan yabancı katılım oranını bu yıl yüzde 30’a çıkardıklarına dikkat çeken Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı İsmail Doğan ise İSMOB’un mobilya sektörü için çok değerli bir organizasyon olduğuna özellikle dikkat çekti.  Ortadoğu coğrafyasındaki problemlerin mobilya
sektöründe ciddi sıkıntılara neden olduğunu vurgulayan Doğan, dolayısıyla kendilerinin Avrupa ülkelerine  odaklandıklarını ifade etti.

“TREND ALANI” BU YIL ÇOK KONUŞULACAK
ISMOB’da fuar alanının bir kısmı bu yıl “Trend Alanı”naayrılacak. Hem sektörün hem de ziyaretçilerin keyifli bir buluşma noktası olarak tasarlanan “Trend Alanı” fuara yeni bir soluk katacak. Böylece hem ziyaretçiler, hem de katılımcılar bugünün ve yarının mobilyalarına dair heyecan verici yaklaşımlara şahit olacak. Değişen ihtiyaçlar ve günümüz teknolojisinin hayatımıza soktuğu yepyeni kavramların irdeleneceği alanda, ziyaretçiler ve katılımcı firmalar için eğlenceli ve bilgilendirici aktiviteler gerçekleştirilecek. Ayrıca yine Trend Alanı’nda; mobilya ve tasarım konusunda işin uzmanlarının katılacağı söyleşiler, ünlü isimler  ile düzenlenecek sanat etkinlikleri, başarılı bir ev dekorasyonu için yeni fırsatlar ve bakış açılarının anlatılacağı sohbetler gerçekleştirilecek.

Elif Tuğba Gökdoğan elifgokdogan@cpartner.com.trTel: 0 850 333 65 10 | GSM: 0533  378 77 23