Mobilyacılar İsmob ile Çin ve İtalya'nın Tahtını Sallayacak!

Avrasya’nın en büyük mobilya fuarı 10-15 Ocak’ta TÜYAP’ta açılacak

MOBİLYACILAR İSMOB İLE ÇİN VE İTALYA’NIN  TAHTINI SALLAYACAK

Avrasya Bölgesi'nin en büyük, dünyanın mobilya alanında en önemli üçüncü mobilya fuarı olan İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB), Türk mobilya sektörünün kalp atışlarını hızlandırmaya devam ediyor. 1.5 milyar tüketiciye yönelik tanıtım faaliyetleri ile Avrupa ve dünyanın tedarikçisi olmayı hedefleyen mobilyacılar, vites yükselterek İtalya ve Çin’e karşı atağa kalkıyor

Türk mobilya sektörünü hak ettiği konuma yükseltmeyi hedefleyen İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB) çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip tek özel sektör fuarcılık kuruluşu TÜYAP’ın, Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) iş birliğinde gerçekleştirdiği İSMOB, bu yıl yeni rekorlara imza atmaya hazırlanıyor. Bu amaçla özellikle yurtdışı tanıtım faaliyetlerine ağırlık veren İSMOB, Çin ve İtalya’nın mobilya sektöründeki tahtına oynuyor. Bu doğrultuda yurtdışı faaliyetlerine hız veren İSMOB, tanıtım atağı için ülkeden ülkeye koşuyor.

İSMOB'un sadece Türkiye’nin değil dünya mobilya sektörü için çok önemli bir buluşma noktası olduğuna dikkat çeken TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü,dünyanın önde gelen ülkelerindeki ilgili fuar ve makamları ziyaret ederek yakın ilişkiler kurduklarını söyledi. Ersözlü,"İSMOB geçtiğimiz dönem oldukça dikkat çekici başarılara imza attı. 2017’de daha önceki rekorumuzu egale etmeyi amaçlıyoruz. Bu nedenle dünya genelinde 1.5 milyar tüketiciyi kapsayacak bir tanıtım çalışmasına başladık. Avrasya'nın en büyük, dünyanın alanında en önemli üçüncü mobilya fuarı olan İSMOB ile pazardaki Çin ve İtalyan ağırlığını kırmak, Türkiye'nin konumunu ikinciliğe yükseltmek istiyoruz. Ayrıca Türkiye’nin mobilya alanındaki yetkinliğini de bu fuarla gözler önüne sereceğiz” dedi.

İSMOB’un yüzde 10 olan yabancı katılım oranını bu yıl yüzde 30’a çıkardıklarına dikkat çeken MOSDER Başkanı İsmail Doğan ise fuara kadar dünyadaki önemli mobilya zincirlerini ve büyük grupları gezeceklerini belirtti. Özellikle Ortadoğu’daki sıkıntıların mobilya sektöründe ciddi daralmalara neden olduğunu, bu nedenle sektörün Avrupa pazarına kilitlendiğini vurgulayanDoğan, “Mobilya sektörü bizim için adeta bir aşk. İSMOB ise bu aşkın meyvesi. Çok değerli bir organizasyon. Amacımız yurtdışında özellikle de Avrupa ülkelerinde Türk mobilyasının değerini yükseltmek” dedi.

BİNDEN FAZLA MARKA, BİNLERCE ÜRÜN İSMOB’DA
Avrasya Bölgesi'nin en büyük, dünyanın mobilya alanında en önemli üçüncü mobilya fuarı olan İSMOB, 10-15 Ocak 2017 tarihleri arasında TÜYAP'ta 13. kez trendlerin belirlendiği adres olacak. Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip tek özel sektör fuarcılık kuruluşu TÜYAP’ınMOSDER işbirliğinde gerçekleştireceği fuar, 14 salon ve 120 bin metrekarelik alanda 1000'den fazla markanın ürünlerini tüketicilerin beğenisine sunacak. ISMOB’da oturma odasından çocuk odasına, yatak odasından ofis mobilyasına kadar 2017'ye damgasını vuracak binlerce yeni ürün ilk kez sergilenecek.

Ayşenur Bozal Özcan | aysenurozcan@cpartner.com.tr | Tel: 0 850 333 65 10 | GSM:0536 862 21 47ÖNCEKİ SAYFAYA GERİ DÖN