Mobilyada Geleceğin Trendleri İstanbul Mobilya Fuarı’nda (İSMOB) Şekilleniyor

Mobilyada geleceğin trendleri İstanbul Mobilya Fuarı’nda (İSMOB) şekilleniyor

Kentsel dönüşümle birlikte mobilyalar da küçülüyor

Mobilya sektörünün trendlerini belirleyen İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB) 2017 Ocak ayında kapılarını açacak. Gelecek yıl pastel tonların hakim olacağı mobilyalarda, country tarzı modeller öne çıkıyor. Ayrıca koltuk takımları yerine “seç-karıştır” yöntemi de 2017 yılının mobilya trendleri arasında dikkati çekiyor

Günümüzde yaşamımızın en değerli anlarını geçirdiğimiz ev ve iş hayatımızdaki detaylar hem dizaynı, hem de konforuyla bir yandan ruhumuza, bir yandan da bedenimize hitap ediyor.  Mobilyalar da evlerin ruhunu belirleyen önemli seçimlerden biri… Önümüzdeki yıl çok konuşulacak Türkiye’deki mobilya trendleri, daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB) ’nda belirlenecek. 10-15 Ocak 2017 tarihleri arasında açık kalacak İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB), geçtiğimiz yıl olduğu gibi önümüzdeki yıl mobilyasını değiştirmek ve yeni trendleri takip etmek isteyenlerin yakından takip edeceği bir organizasyon olacak.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM TASARIMLARI DA ETKİLEDİ”
Kentsel dönüşümle birlikte yaşam alanlarının küçüldüğüne dikkat çeken TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, mobilya modellerinin de bu dönüşüme ayak uydurduğunu belirtti. Ersözlü, 2017 mobilya trendlerine ilişkin olarak ise şu bilgileri verdi: “2017 yılında mobilyalara ağırlıklı olarak pastel tonlar hakim olacak. Çekirdek aile yapısı da ev dizaynlarını değiştirdi. Daha az yer kaplayan mobilyalar tüketicilerin tercihi oluyor. Artık koltuk takımı yerine daha çok “seç-karıştır” yöntemi başladı. Ayrıca mobilya da önümüzdeki yıl ağırlıklı olarak country tarzı modelleri göreceğiz.”

İSMOB’un hem mobilya sektörü, hem de TÜYAP için çok önemli bir organizasyon olduğuna dikkat çeken TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, son moda mobilyaları görmek isteyen herkesin bu fuara gelmesi gerektiğinin altını çizdi. Ersözlü, “Hayatımızın en değerli anlarının geçirildiği yaşam alanlarının dizaynı herkes için büyük önem taşıyor. Dolayısıyla mobilyalar hem ruhumuza hem de bedenimize hitap etmeli. O nedenle İSMOB’u hem sektör hem de son tüketici yakından takip ediyor ” dedi. Son yıllarda teknolojinin her yerde olduğu gibi ev dekorasyonunda da ön plana çıktığına dikkat çeken İlhan Ersözlü, özellikle yanmaz, su geçirmez, çizilmez, güneş ışınlarına karşı koruyucu etkili kumaşların ilgileri üzerine topladığının altını çizdi.  Oturma odasından, yemek takımına, çocuk odasından, yatak odasına kadar her türlü mobilyanın bir arada sergilendiği TÜYAP, 14 hall, 120 bin metrekarelik geniş sergileme alanıyla, ziyaretçilerin mobilyaları rahatlıkla incelemesine olanak sunacak.

TÜYAP Hakkında: Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım Anonim Şirketi, 1979 yılında 24 kurucu ortak tarafından kurulmuştur. Faaliyetlerini, yurt içinde değişik sektörlerde mal ve hizmetleri, yurt dışında ülkemiz ihraç ürünlerini tanıtmak amacı ile fuarlar hazırlamak ve sahip olduğu fuar merkezlerini yurt içinden ve yurt dışından meslektaşlarına kiralamak yolu ile sürdürmektedir. Kuruluşundan 2014 yılsonuna kadar hazırladığı 1.397 yurtiçi ve 36 ülkede 158’i aşkın yurtdışı fuar ile 97 ülkeden 263.177 firmaya hizmet vermiştir ve Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip tek özel sektör fuarcılık kuruluşudur.

Ayşenur Bozal Özcan | aysenurozcan@cpartner.com.tr | Tel: 0 850 333 65 10 | GSM: 0536 862 21 47
Adem Tokdemir | ademtokdemir@cpartner.com.tr | Tel: 0 850 333 65 10 | GSM: 0 530 845 42 46